Tuesday, March 22

Apa yang kita nak dalam hidup kita??

<Luahan di pagi hari>


Firstly..saya idamkan kejayaan yang bakal tiba nanti..entah bila??tepuk dada tanya selera..hari demi hari memikirkan bila menjelangnya kesenangan..walhal kita sendiri yang patut tanya diri sendiri kan..mmm...sekarang aku dah memikirkan bagaimana ingin mencapai matlamat hidup diri sendiri dan keluarga aku.Setiap orang mesti inginkan kesenangan dalam hidup..anak-anak pembakar semangat aku untuk terus mencapai apa yang diinginkan.




Suami - adalah sumber inspirasi dalam hidup ku,tanpa dia aku sukar nak capai apa yang aku inginkan,aku sayang bangat sama suami..rasa berdosa teramat sgt bila diri ini tak dapat memberi apa yang dia nak dlam hidup kami sekeluarga..itu rahsia hati ku..tak perlulah aku war2kan pada semua apa yg ku rasa..sedih...
sob..sob( eh..eh..tetiba nak sedih..apa kes??)Apa pun aku akan buktikan pada kaum keluargaku serta rakan-rakanku yang aku boleh buat apa yang aku inginkan.


Oklah setakat ini jer leteran aku dipagi hari..

Wednesday, March 16


oHHH..Premium Beutiful....


Untuk Kesihatan, Kecantikan & Keyakinan
Wow! Ajaibnya Premium Beautiful Corset Ni!
Tau tak mengapa? Kalaulah saya tahu kebaikan nya sudah tentu saya sendiri akan pakai sejak dulu lagi!
Antara kebaikannya:-
·                     Menurunkan berat badan dgn cepat dan selamat!
·                     Kelihatan kemas ketika kita memakai baju! Nampak anggun!!!
·                     Memperbetulkan pengaliran darah - darah semakin lancar. Stroke pun boleh dielakkan. Tau mengapa? Menurut beberapa penelitian, ia dapat meningkatkan HDL (High Density Lipoprotein) dan menurunkan lemak trigliserol (pembentuk kolesterol LDL-Low Density Liporotein) yang dapat mengganggu kesihatan tubuh kita.
·                     Sistem pernafasan pun boleh dipulihkan
·                     Meningkatkan kadar metabolisma tau
·                     Menghalang pembiakan sel sel kanser!
·                     Baik untuk ibu dalam pantang - menggalakkan penghasilan susu.. ye ke ni? tak caya cubelah ketika anda pantang
·                     Fabrik yang sangat lembut pada badan. dan semestinya tak panas!
·                     Meningkatkan kadar metabolisma badan.
·                     Membantu membersih toksin dari darah (racun) - dapat mengeluarkan racun pada tubuh melalui kolon, ginjal, paru-paru, kelenjar dan kulit. Selama makanan tidak masuk ke dalam tubuh, kumpulan lemak akan diubah menjadi energi oleh tubuh dan mengeluarkan zat kimia yang berasal dari asid lemak ke dalam sistem dan dinyahkan melalui organ pembuangan (perpeluhan, pembuangan air besar, kencing).
·                     Masalah keputihan dapat dikurangkan!
DAN BANYAK LAGI KEBAIKANNYA YE... CUBA DAN ALAMINYA SENDIRI!
Tunggu apa lagi! Dapatkan 1 set dari saya sekarang!!! 012-5341055


Kenapa tak pakai korset biasa??? kan lagi murah!!!

Soalan nih memang menarik bukan???
kalau tgk kelebihan PB berbanding korset lain saya gerenti letak PB No.1... kenape???

1. Sbb saya dah pakai...
2. Sbb pengguna PB pun ckp mcm tu...


Sebab apa???


Premium beautiful :  
ada infra red yang sgt ajaib... yg boleh menyelesaikan semua masalah kesihatan dlm diri kita.... yg utamanya PB mementingkan 70%kesihatan dan 30% kecantikan.


Bagaimana????

PB diperbuat drpd lapisan fabrik 
yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil
Akwatek & Akwadye 
dimana ia  sebati dengan air, 
diisitepu (impregnant)dengan gem dan mineral 
dan dipancarkan (emitted) dengan 
Gelombang Infra Merah Jauh (Far Infrared Ray).
      Ia amat baik untuk melancarkan perjalanan darah
serta penghantaran nutrient ke seluruh badan 
dan pengeluaran bahan buangan yang lebih efisien.

Set pakaian ini diiktiraf oleh Persatuan Pakar
Tulang Belakang di Amerika Syarikat. 
(Superbrand) 
Sumber rujukan:www.fir dan www.Akwatek dan Akwadyne. 
 
Fabrik PB dapat mengawal suhu badan kita, 
sekiranya
 cuaca panas : badan kita tak akan terasa panas...
JIKA  
cuaca Sejuk : kita tetap tak akan terasa kesejukan. 
Kerana, ia akan sentiasa mengawal suhu badan agar
tubuh kita sentiasa  berada dlm keadaan suhu normal.
Fabrik khas ini kebiasaannya digunakan oleh 
angkasawan dan penyelam. 
 
BEAUTIFUL 
direkacipta dengan mengambil kira 
struktur usuk badan wanita secara terperinci.
So bolehkah korset lain berkuasa macam nih?????? 
atau 
semata2 untuk kecantikan????  


Kenapa tak pakai korset biasa??? kan lagi murah!!!

Soalan nih memang menarik bukan???
kalau tgk kelebihan PB berbanding korset lain saya gerenti letak PB No.1... kenape???

1. Sbb saya dah pakai...
2. Sbb pengguna PB pun ckp mcm tu...


Sebab apa???


Premium beautiful :  
ada infra red yang sgt ajaib... yg boleh menyelesaikan semua masalah kesihatan dlm diri kita.... yg utamanya PB mementingkan 70%kesihatan dan 30% kecantikan.




Bagaimana????

PB diperbuat drpd lapisan fabrik 
yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil
Akwatek & Akwadye 
dimana ia  sebati dengan air, 
diisitepu (impregnant)dengan gem dan mineral 
dan dipancarkan (emitted) dengan 
Gelombang Infra Merah Jauh (Far Infrared Ray).
      Ia amat baik untuk melancarkan perjalanan darah
serta penghantaran nutrient ke seluruh badan 
dan pengeluaran bahan buangan yang lebih efisien.
Set pakaian ini diiktiraf oleh Persatuan Pakar
Tulang Belakang di Amerika Syarikat. 
(Superbrand) 
Sumber rujukan:www.fir dan www.Akwatek dan Akwadyne. 
 
Fabrik PB dapat mengawal suhu badan kita, 
sekiranya
 cuaca panas : badan kita tak akan terasa panas...
JIKA  
cuaca Sejuk : kita tetap tak akan terasa kesejukan. 
Kerana, ia akan sentiasa mengawal suhu badan agar
tubuh kita sentiasa  berada dlm keadaan suhu normal.
Fabrik khas ini kebiasaannya digunakan oleh 
angkasawan dan penyelam. 
 
BEAUTIFUL 
direkacipta dengan mengambil kira 
struktur usuk badan wanita secara terperinci.
So bolehkah korset lain berkuasa macam nih?????? 
atau 
semata2 untuk kecantikan????  

INGIN KELIHATAN TERTARIK...KITA LAYAN DULU!!!




APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

“Premium Beautiful” merupakan pakaian dalam wanita yang terdiri daripada coli panjang, bengkung pinggang dan seluar dalam panjang. Set ini juga digunakan untuk membentuk kontur keseluruhan badan supaya nampak menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang.
Teknologi pembuatan “Premium Beautiful” amat mengagumkan kerana gabungan pakar-pakar perubatan Jerman, Jepun, China dan USA. Mereka telah menghasilkan fabrik yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil Akwatek dan Akwadyne. Ianya juga telah ditenun sulam bersama-sama Sinar Infra Merah Jarak Jauh atau “Far Infra Red” (F.I.R).
LONG BRA
  1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak ke atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang, turut mengatasi masalah badan besar.
  6. Rekaan U pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
Bengkong
  1. Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, mempergiatkan pengagihan lemak ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
Long Girdle
  1. 32 keping jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempersona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempersona.
  5. Mampatan yang tetap keatas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut buncit.
  6. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada persekitaran peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  7. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  8. Penggunaan renda yang fleksibel, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.
  9. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.


Far Infrared Membantu Melancarkan Peredaran Darah

*Gelombang Far Infrared berpunca dari bioceramik yang ditenum sulam disetiap urat benang Premium Beautiful.
*Haba gelombang far infrared meransang kapilari dan melancarkan peredaran darah dan memulakan proses pembuangan toksin.
*Far infrared kemudian merangsang pembakaran lemak dan menjana kesihatan tubuh.

Tuesday, March 1

Rahsia KelahiranKu



Tarra....
*
**
***
*****
****
*
*

Thanks to Zura Zari  sebab kuarkan statement mcm nih "Rahsia Kelahiran"mcm gini..Best dan teruja ..hehe!!APSAL AKU NAK TERUJA LAK..apa2 je lah..tapi bnyak yg ada lah dlm rahsia nih..mmm..anyway apa yang kita xtau ttg kite ..serba sedikit kita dah tahu..so pada member amacam korang mcm mn??



rahsia kelahiran bulan 8

Ni pulak en.somi punyer rahsia..
*
**
***
***
Layan jer lah...mana kenkawan nak kongsi2...jom layan!!

Wednesday, February 23

Header baru tuh..

Layan....

Tarra....haaa...kita pun nak jugak header comey lotey..haaa...header nih Ceq Ju-sepetku.blogspot.com yang tolong buat kan..anyway thanks to Ceq Ju kerana mengilhamkan header yg comey lotey nih..i like!!!! 

Friday, February 18


Gelagat bila dah dapat main kete nih...tp sebenarnya bila dah masuk syiling,terkezut my boy nih..nangis nak turun..jom lah layan serba sedikit gambat si ayyim nih..





ni gelagat bila dh seronok..tp xsempat amik pic masa ayim nangis!!!layan je lh


Thursday, January 20

bERkoNgsi RaHsia

    7 Rahasia Cara Menidurkan Bayi

Pada saat bayi muncul dalam kehidupan Anda, banyak hal yang berubah seperti suasana rumah menjadi ramai dengan tangisan, jumlah anggota keluarga bertambah, kesibukan bertambah, kebutuhan bertambah dan berubahnya jadwal atau kebiasaan.
Jadwal atau kebiasaan yang berubah secara drastis adalah jadwal tidur sang ibu, bayi akan terbangun jika dirinya lapar, dengan ritme waktu yang sama bayi akan menangis minta minum susu. Apabila bayi menangis pada waktu pagi sampai sore, itu bukan masalah tetapi bila bayi menangis pada waktu malam, hal itu membutuhkan tenaga yang ektra.
Bahkan setelah bayi minum susu, Anda harus menggendong bayi agar bayi dapat kembali tidur dan Anda dapat juga melanjutkan tidur Anda.Semua itu akan membuat sang ibu menjadi kelelahan apalagi jika keesokan harinya ibu harus sibuk dikantor, pasti sangat menggangu.
Dibawah ini ada 7 (tujuh) rahasia agar bayi Anda dapat tidur dengan teratur :
  1. Buat kamar bayi senyaman mungkin, ciptakanlah suasana yang nyaman sehingga bayi dapat menikmati tidurnya, bahkan sepanjang malam.
  2. Anda harus memastikan bayi Anda benar-benar kenyang sebelum tidur, pastikan Anda selalu menggendong bayi dengan posisi kepala lebih tinggi setelah bayi minum susu agar bayi dapat bersendawa dan terhindar dari muntah.
  3. Membuat suatu rutinitas malam untuk bayi agar bayi mengenal perbedaan antara siang dan malam.Anda dapat menyanyikan lagu penghantar tidur khusus dimalam hari.
  4. Membuat jadwal yang pasti untuk jam tidur anak, ini berlaku untuk tidur siang dan malam.
  5. Anda dapat membiasakan bayi dengan suasana malam dan siang hari.Terapkanlah cara menidurkan bayi yang berbeda ketika malam dan siang hari, pada waktu malam matikan lampu atau minimalkan cahaya sedangkan siang hari berilah cahaya yang cukup.Pastikan cahaya tersebut tidak mengganggu tidur bayi.
  6. Buatlah waktu tidur malam secara konsisten, Anda dapat menyanyikan lagu penghantar tidur sebagai tAnda bagi bayi untuk tidur.
  7. Bayi butuh penyesuaian oleh sebab itu Anda harus fleksibel atas jadwal tidur bayi yang masih berubah-ubah.
Cara menidurkan bayi ada beberapa macam, antara lain menyanyikan lagu penghantar tidur, memberinya musik lembut sambil menggendong bayi dan memberi bayi susu sampai tertidur.
Pastikan bayi mempunyai waktu tidur yang cukup agar perkembangan menjadi maksimal.









SELAMAT MENCUBA

2nd Baby punya mengidam.......Jom Layan!!

Makanan yang ada dalam pikiran yg blom dapat...nak senarai ni..






MakaRoni BakaR










Ikan Pekasam





+




Nasi putih













Ini pulak fav makanan tau,kalau boleh hari2 mau makan...




waHhh...chicken chop..wallla!!!


Ini pulak...hari2 makan nasi ayam kat tempat tinggal aku,navy base..wuhhh!!!nasi ayam kat penama ya allah sedap toi!!!jom kita layan nasi ayam pulak..kiranya sampai xjemulah aku makan.



Nasi Ayam



Oklah setakat ni jer tengahari menjelang yang dapat aku kongsi untuk tatapan ibu2 mengandung dan belom mengandung..selamat tengok yer!!!